Bij politie afgegeven lokportemonnees verdwenen

UTRECHT - De politie Utrecht stelt een intern onderzoek in naar de verdwijning van afgegeven portemonnees op twee bureaus. Aanleiding is een uitzending van het VARA-televisieprogramma Rambam, die maandag is te zien.
Medewerker Lex Uiting deed zich 14 december voor als 'eerlijke vinder' van portemonnees bij tien verschillende politiebureaus in de regio Utrecht. Een week later werden die door zijn collega Jelte Sondij opgehaald. In een aantal van de gevallen waren de portemonnees zoekgeraakt. Soms was de 150 euro die erin zat verdwenen, stellen de programmamakers.

GEVONDEN SPULLEN

Gevonden voorwerpen moeten worden afgegeven bij de gemeente. Als burgers echter op het bureau komen met verloren spullen, worden zij uit serviceoogpunt wel geholpen en wordt het verloren goed ingenomen en afgeleverd bij de gemeente, meldt de politie. De gemeente slaat het daarna op en zorgt voor eventuele teruggave.
De portemonnees van de programmakers zijn afgegeven op politiebureaus in Utrecht (3), Houten, IJsselstein, Zeist, Odijk, Nieuwegein, Vianen en Amersfoort. In twee gevallen werd de portemonnee teruggeven op het politiebureau en in drie gevallen kon de portemonnee worden opgehaald bij de gemeente. Het ging om de portemonnees die waren afgegeven in Odijk, Nieuwegein, Utrecht Kanaleneiland, Vianen en Amersfoort.

ZOEK

In de overige vijf gevallen kon de portemonnee niet meteen worden teruggegeven. Op 19 januari zijn gemeenten en politie hierover geïnformeerd. De gemeente en de politie hebben na een zoekactie alsnog drie portemonnees bij de gemeente Houten, Zeist en Utrecht Overvecht aangetroffen.
De afgeleverde portemonnees met inhoud bij de bureaus Utrecht-centrum en IJsselstein zijn nog niet gevonden. De gemeenten en politie nemen de zaak hoog op en doen hier uitgebreid onderzoek naar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.