RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verongelukte Zwitser had wel degelijk ibogaïne gebruikt

KOCKENGEN -

In het lichaam van de 28-jarige Zwitser die vorig jaar maart op de A2 verongelukte, is wel degelijk het omstreden afkickmiddel iboga´ne gevonden. Dat liet het Openbaar Ministerie in Utrecht donderdag weten.Justitie reageert hiermee op de melding van advocaat Richard van der Weide van verslavingsbehandelaarster Sarah G. uit Kockengen dat dit niet het geval was. Volgens het OM is het mogelijk dat de raadsman nog niet op de hoogte is gebracht.
VERONGELUKT

Justitie beschuldigt natuurgenezeres Sarah G. er onder meer van dat de aan alcohol verslaafde Zwitser door haar behandeling met iboga´ne bij Breukelen is verongelukt. De man liep in maart vorig jaar de snelweg A2 op en werd overreden door een vrachtwagen."Er is geen relatie tussen iboga´ne en het ongeluk," constateert Van der Weide echter op basis van de informatie die hij nu heeft. "Bovendien gebeurde het ongeluk een flink aantal uren na de behandeling."
AFKICKMIDDEL

De politie hield vorig jaar december de 52-jarige behandelaarster aan, omdat ze haar patiŰnten met het omstreden afkickmiddel heeft behandeld. De onderzoeksrechter heeft haar inmiddels uit voorarrest vrijgelaten, op voorwaarde dat ze geen behandelingen meer met iboga´ne uitvoert. De politie houdt dat scherp in de gaten.Iboga´ne komt van een Afrikaanse plant en vermindert ontwenningsverschijnselen en het verlangen naar een nieuw shot. De stof kan als bijwerkingen hallucinaties en hartritmestoornissen veroorzaken. In veel landen is de stof verboden, maar in Nederland niet.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -