Provincie kijkt met Belastingdienst naar dienstauto's

PROVINCIE UTRECHT - De provincie wil een nieuwe regeling met de belastingdienst over het gebruik van de drie dienstauto's met chauffeur. Over de auto's is grote ophef ontstaan omdat Commissaris van de Koningin Robbertsen de wagens ook voor privéritten zou gebruiken, zonder dat hij de bijtelling moest betalen.
Robbertsen zou met de auto naar betaalde bijbanen zijn gereden. Er moest voor die ritten betaald worden door de instellingen waarvoor de CvdK aan de slag was, maar die rekeningen waren blijven liggen.
Die facturen zijn deze week alsnog verstuurd en inmiddels betaald. Volgens minister Spies van Binnenlandse Zaken is er niets gebeurd wat het daglicht niet kan verdragen.

REGELING

Toch worden de regelingen met de belastingdienst tegen het licht gehouden, zegt gedeputeerde Van Lunteren. De vergoeding voor de bijtelling is nu 67.000 euro voor drie auto's. Van Lunteren hoopt dat dit bedrag in een nieuwe regeling een stuk lager is.
In U Vandaag op RTV Utrecht zei Robbertsen dat hij het jammer vindt dat er zoveel ophef is ontstaan. Hij zei zijn bijbanen zorgvuldig uit te kiezen op maatschappelijk belang. Volgens Robbertsen komt de tijd die hij moet werken voor de provincie niet in gevaar. "Andere mensen gaan een avondje zwemmen of sporten, ik doe dan dat soort bestuurszaken."

Robbertsen reageert op kritiek over gebruik dienstauto

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.