Justitie eist zes jaar tegen autodief die agenten aanreed

BAARN - Een 19-jarige Amsterdammer moet als het aan Justitie ligt zes jaar de cel in voor het inrijden op twee motoragenten in Baarn. Dat gebeurde in augustus vorig jaar, toen de man in een gestolen auto een doodlopende weg inreed.
Hij was met een bijrijder op de vlucht voor de politie en reed zich na een achtervolging over de A1 en door Baarn klem bij de Algemene Begraafplaats. Toen hij terug wilde rijden zag hij zijn weg versperd door zijn achtervolgers. Hij besloot op de motoragenten in te rijden.

HERSENSCHUDDING

Bij de botsing liep een van de motoragenten een hersenschudding en diverse kneuzingen en schaafwonden op. De andere agent raakte lichtgewond. De auto eindigde zwaar beschadigd tegen het tuinhek van een huis. De bijrijder werd diezelfde middag gepakt in de omgeving. De Amsterdammer werd een paar dagen later van zijn bed gelicht.
De auto bleek in de nacht voor de achtervolging te zijn gestolen in Zoetermeer. Ook daarvoor stond de Amsterdammer terecht. Behalve een gevangenisstraf heeft Justitie ook geëist dat de man na zijn detentie een rijontzegging van vijf jaar krijgt. De rechter doet op 20 februari uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.