Omstreden natuurgenezeres: "Nooit klachten over mij"

KOCKENGEN - Het land rond de boerderij van de 52-jarige natuurgenezeres Sara Glatt uit Kockengen is niet intensief doorzocht. Dat melden politie en justitie.
Volgens een woordvoerster is het verhaal van de advocaat van de vrouw niet waar. Die zei dat de tuin met prikstokken en andere apparatuur is doorzocht in opdracht van politie en justitie. Hij heeft dat gehoord van een betrouwbare bron en is er van overtuigd dat het echt is gebeurd.
De natuurgenezeres wordt door justitie verdacht van doodslag. De natuurgenezeres voorzag mensen jarenlang van het hallucinogene middel ibogaïne.
In een interview met RTV Utrecht zegt ze dat het middel helemaal niet gevaarlijk is. Ook zegt ze dat er nooit klachten over haar behandelwijze bij de politie zijn binnengekomen en dat ze wordt behandeld als de 'grootste crimineel van Nederland'.
De vrouw zat al eens kort vast nadat een patiënt die ze behandeld had, de snelweg was opgelopen en daarna werd doodgereden. Glatt werd vrijgelaten op voorwaarde dat zij geen behandelingen meer zou uitvoeren. De politie komt regelmatig langs om te controleren of de vrouw zich ook echt aan die voorwaarde houdt.
Ibogaïne komt van een Afrikaanse plant en vermindert ontwenningsverschijnselen en het verlangen naar een nieuw shot. De stof kan als bijwerkingen hallucinaties en hartritmestoornissen veroorzaken. In veel landen is de stof verboden, maar in Nederland niet.

Verslaggever Mitra Nazar spreekt met de natuurgenezeres

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.