Verdachten steekpartij IJsselstein langer vast

IJSSELSTEIN - De twee verdachten van de dodelijke steekpartij in IJsselstein zitten in elk geval de komende twee weken nog vast. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekend gemaakt.
Zaterdag werd tijdens carnaval de 26-jarige Tim van Dijk uit IJsselstein neergestoken bij de Maria van Henegouwenstraat. Er zou een ruzie in de Voorstraat aan vooraf zijn gegaan.

MEDEPLEGEN DOODSLAG

Tot nu toe zijn twee verdachten aangehouden, een 20-jarige IJsselsteiner en een 22-jarige IJsselsteiner. Ze worden verdacht van het medeplegen van doodslag. Ze zouden samen het slachtoffer van het leven hebben geroofd.
Dat hoeft in niet te zeggen dat er ook door allebei de verdachten is gestoken. Het kan ook zijn dat een van hen erbij is geweest en op een andere manier een bijdrage heeft geleverd. Wat de precieze rol van de verdachten is geweest, wordt nog onderzocht.

WRANG

Zowel de vader van het slachtoffer als van een van de verdachten werkt in het IJsselsteinse gemeentehuis. Volgens loco-burgemeester De Vries leven de medewerkers erg met hen mee omdat ze allebei in een afschuwelijke positie terecht zijn gekomen. "We leven in kleine gemeente, iedereen kent elkaar. De impact is groot."

UITVAART

Vrijdag om 18.00 uur is er een stille tocht in IJsselstein. Over de route wordt morgen meer bekend. Zaterdag is de uitvaart van Tim van Dijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.