Den Helder steunt Utrechtse Heuvelrug in kazernestrijd

UTRECHTSE HEUVELRUG - De gemeente Utrechtse Heuvelrug krijgt steun van Den Helder bij de strijd om het behoud van de marinierskazerne in Doorn.
Defensieminister Hillen wil dat de kazerne naar Vlissingen verhuist. Utrechtse Heuvelrug doet er alles aan om de kazerne te behouden en heeft een alternatief plan op tafel gelegd.
Daaruit blijkt dat de locatie in Doorn voldoende ruimte en uitbreidingsmogelijkheden biedt tegen aanzienlijk lagere kosten. Het investeringsbedrag steekt zelfs zeer gunstig af (circa 60 miljoen euro minder) tegen complete nieuwbouw elders.

DEN HELDER

Den Helder, waar het Commando Zeestrijdkrachten en de operationele eenheden van de marine zijn gevestigd, is vol lof over het plan en roept de minister op om de onderbouwing en argumenten mee te nemen in zijn afweging.
Ook de provincie Utrecht steunt de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Commissaris van de Koningin Robbertsen stelt in een brief aan de minister dat het plan aantoont dat de kazerne in Doorn een toekomstbestendige oplossing vormt tegen aanzienlijk lagere kosten.
Binnenkort neemt Hillen een besluit over de kazerne.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.