Bezoek aan mytylschool zaait twijfel over asohuizen

PROVINCIE UTRECHT - Een bezoek aan de mytylschool in Utrecht bleek woensdag een eyeopener voor raadsleden, die moeten beslissen over het bouwen van zeven asohuisjes voor mensen die zich niet kunnen aanpassen. Wethouder Victor Everhardt: "Er zijn vraagstukken op tafel gekomen, die zo serieus zijn dat we ons af moeten vragen of het op deze plek wel mogelijk is."
Ook zijn partijgenoot, D66-raadslid Gerda Oskam, twijfelt of de locatie van de zogenoemde Skaeve Huse wel de beste is. "Deze kinderen moeten zich veilig voelen om zich op hun manier te ontwikkelen. De vraag is of dat past bij het realiseren van de Skaeve Huse."

SLECHTE KEUS

Ouders en omwonenden van de school waarschuwen al langer dat het een slechte keus is om de twee voorzieningen zo dicht bij elkaar te plannen. Ze denken dat hun kinderen straks gevaar lopen als de asohuisjes aan de Blauwe Vogelweg er staan en spraken bij meerdere gelegenheden hun verbazing uit dat de Utrechtse politiek nog niet eens op de aangewezen locatie was komen kijken.
Volgens de schooldirectie weet de gemeente niet goed hoe het er hier aan toe gaat. Wethouder Victor Everhardt een een aantal raadsleden brachten woensdag daarom alsnog een bezoek aan de Ariane de Rantizschool, waar de medewerkers hen op andere gedachten probeerden te brengen.

LOSSE SCHROEVEN

Volgens afdelingsleider Nancy Smith is de rondleiding nuttig geweest. Volgens haar is de kans groot dat het plan voor de asowoningen op losse schroeven komt te staan. "Ik denk dat alle raadsleden kritische vragen aan het college gaan stellen en de gemeenten zullen adviseren om het niet te doen. En ik hoop dat de wethouder zich nog eens achter de oren krabt."
Volgende week praat de raad verder over de aso-woningen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.