PS akkoord met verbinding Houten met A12

PROVINCIE UTRECHT - De Provinciale Staten hebben maandagavond ingestemd met het oorspronkelijke plan voor de aansluiting van Houten op de A12, ondanks protesten van de bewoners van Bunnik. GroenLinks, ChristenUnie en de SP hoopten net als de actievoerders op een pas op de plaats, maar dat vond bij de meerderheid van de Staten geen gehoor.
In de Staten werd vervolgens urenlang gepraat over geluidsschermen en stil asfalt om de inwoners van Bunnik tegemoet te komen.
Over de weg wordt al sinds 2003 gepraat. De gemeente Houten groeit qua inwonersaantal en dat betekent volgens de Provincie dat er meer wegen bij moeten komen. De provincie wil daarom een verbindingsweg bouwen van de Rondweg van Houten, naar de Achterdijk en langs de Rietsloot naar de A12. Over de A12 komt een viaduct.

ALTERNATIEF

Inwoners van Bunnik vrezen vooral dat het verkeer over het viaduct over de A12 veel overlast zal veroorzaken. Daarom hadden ze een alternatief bedacht aan de andere kant van Houten, voor een aansluiting op de A27.
Inwoners van Bunnik stappen nu naar de Raad van State, maar het ziet er niet goed uit voor de tegenstanders van de wweg. In 2013 moet de eerste schop de grond in. De eerste auto's kunnen naar verwachting in 2014 of 2015 via de nieuwe weg van Houten naar de A12 en vice versa rijden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.