Verlies treft Achmea-personeel in portemonnee

ZEIST - Bij verzekeraar Achmea in Zeist is onrust onstaan over de salarissen. Omdat het bedrijf vorig jaar 208 miljoen euro verlies heeft geleden, krijgt het cao-personeel een flink deel van het variabele loon (commissie/bonus) niet uitgekeerd. Ook is er geen winstuitkering over 2011. Dat schrijft het Financieele Dagblad. De top van het concern krijgt helemaal geen variabele beloning.
Volgens de krant heerst er ontevredenheid onder honderden medewerkers. Sommigen gaan er 10.000 euro op achteruit door de maatregel. De vakbonden FNV en CNV hebben Achmea om opheldering gevraagd.
Het is voor zover bekend de eerste keer dat de medewerkers van een grote financiële onderneming die onder een cao vallen, worden getroffen door tegenvallende resultaten van het bedrijf.
Een woordvoerder van Achmea zegt in de krant dat de cao wordt toegepast. Daarin staat dat de Raad van Commissarissen altijd goedkeuring moet geven aan de variabele beloning. Het variabele deel kan worden verlaagd op grond van de bedrijfsresultaten of bijzonder omstandigheden. Eind april neemt de Raad van Commissarissen een definitief besluit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.