RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Celstraf voor twee relschoppers FC Utrecht

PROVINCIE UTRECHT -

De politierechter in Utrecht heeft tot nog toe 53 zaken behandeld van mensen die verdacht werden van rellen tijdens de wedstrijd van FC Utrecht tegen FC Twente. Tien mensen werden vrijgesproken. In totaal moeten 74 mensen voorkomen die verdacht worden van rellen.De zwaarste straffen gingen woensdag naar twee verdachten die een hekwerk met daarvoor stewards bestormden en die ook buiten het stadion stenen naar de politie gooiden.Een volwassen man uit Maarssen krijgt hiervoor 5 maanden celstraf ,waarvan twee voorwaardelijk, en een stadionverbod van twee jaar. Twee minderjarigen werden veroordeeld tot ieder 3 maanden jeugddetentie, waarvan 1 maand voorwaardelijk.
VOORARREST

De enige verdachte die in voorarrest zit, de 41-jarige R. van de L., werd niet in vrijheid gesteld. Zijn zaak werd aangehouden, evenals die van een aantal andere verdachten tegen wie celstraffen werden geŽist.Sommige veroordeelden kregen naast hun straf een stadionverbod van de rechter. Ook moet een aantal verdachten een vergoeding betalen voor de ruim 13.500 euro schade die de politie leed.In de megazitting heeft de rechter in bijna alle zaken lagere straffen opgelegd dan justitie had geŽist. Volgens de rechter zijn foto's van sommige verdachten te lang in de media geweest. Ook hadden veel verdachten een blanco strafblad.In ťťn zaak kwam de rechter wel tot een veroordeling, terwijl de officier van justitie om vrijspraak had gevraagd.
SCHREEUWEN

Tijdens de behandeling van de zaken werden ook heftige beelden van de politie getoond. "Je hoort de politiemensen schreeuwen dat ze worden aangevallen en dat ze elkaar waarschuwen voor objecten die door de lucht vliegen", zegt verslaggever Mirjam Hagen die namens RTV Utrecht aanwezig was.De verdachten verschenen in groepen van vier of vijf voor de rechter. Het was daarom erg druk bij de rechtbank en er was veel politie op de been.De vlam sloeg op 4 december 2011 in de pan nadat fans van FC Twente vuurwerk in een gezinsvak hadden gegooid. Later waren er ook rellen buiten het stadion..Er zijn ook fans van FC Twente opgepakt. Die komen in mei in Almelo voor de rechter.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -