RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Teleurstelling over verhuizing kazerne Doorn

DOORN -

De marinierskazerne in Doorn verhuist naar Vlissingen en ook het Logistiek Centrum Maartensdijk sluit de deuren. Dat heeft minister Hans Hillen van Defensie dinsdag in een brief aan de Kamer laten weten. De gemeente Utrechtse Heuvelrug wilde de Van Braam Houckgeestkazerne graag behouden.
TELEURSTELLING

Burgemeester Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug noemt het besluit zeer teleurstellend, maar had het wel verwacht. Hij gaat zijn pijlen nu richten op de Tweede Kamer, die het besluit nog moet goedkeuren.Ook in de gemeenteraad is teleurgesteld gereageerd. De kazerne is nu de grootste werkgever in de regio. Raadsleden vrezen het vertrek van ongeveer 1890 werknemers.De kazerne is verouderd en zou moeten worden gerenoveerd. Daarvoor zijn volgens burgemeester Naafs veel mogelijkheden, maar de minister kiest voor nieuwbouw in Zeeland. Volgens Hillen speelt een tekort aan ruimte op de Doornse locatie ook een grote rol.
BATALJONS

De nieuwe kazerne in Vlissingen moet plaats bieden aan onder meer 2 mariniersbataljons, delen van het gevechtssteunbataljon en het amfibisch logistiek bataljon. Uiteindelijk zullen ongeveer 1900 mensen werkzaam zijn in de nieuwe kazerne in Zeeland.Niet alle mariniers gaan naar Vlissingen. Mogelijk wordt de snel inzetbare antiterreureenheid bij de Dienst Speciale Interventies in Leusden ondergebracht. De mortiercompagnie en het Tegen Luchtdoelenpeloton, dat ook is gehuisvest in Doorn, wordt ondergebracht bij de Koninklijke Landmacht.Het ministerie gaat 192 miljoen euro investeren in het nieuwe onderkomen in Zeeland. De locatie in Doorn en het Logistiek Centrum Maartensdijk worden verkocht.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -