Minkema College ontkent aantijgingen

WOERDEN - Het Minkema College in Woerden ontkent alle aantijgingen over gesjoemel met eindexamens en wil excuses van SP-Kamerlid Gersthuizen. Dat staat in een verklaring van de school.
Vorige week werd bekend dat scholen zwakke leerlingen ervan zouden weerhouden om examen te doen omdat die het slagingspercentage omlaag halen. SP-Kamerlid Gersthuizen noemde het Minkema College als voorbeeld, maar heeft volgens schooldirecteur Damwijk onzorgvuldig gehandeld. Ze zou zich hebben gebaseerd op één reactie van een moeder op de website van scholierenbond Laks.
De schooldirecteur zegt dat hij kan aantonen dat het Minkema zich niet schuldig maakt aan het uitsluiten van zwakkere leerlingen. Hij nodigt het SP-Kamerlid, de minister en de inspectie uit om in gesprek met de school te gaan.
Onderwijsminister Van Bijsterveld heeft vorige week gezegd de inspectie op scholen af te sturen die zwakkere leerlingen verbieden examen te doen. Volgens de bewindsvrouw is het wettelijk niet toegestaan leerlingen uit te sluiten van het examen vanwege slechte cijfers, behalve bij onregelmatigheden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.