OM vraagt opnieuw celstraf voor Paarlberg

AMSTERDAM - Opnieuw heeft het Openbaar Ministerie (OM) een celstraf gevraagd voor de Maarssense zakenman Jan Dirk Paarlberg. De aanklager eiste donderdag voor het gerechtshof in Amsterdam in hoger beroep 4 jaar cel, onder meer voor het witwassen van miljoenen euro's die misdaadkopstuk Willem Holleeder afperste van de inmiddels geliquideerde zakenman Willem Endstra.
De rechtbank veroordeelde Paarlberg in 2010 tot 4,5 jaar cel, een half jaar meer dan het OM destijds had geëist.
Paarlberg wordt verdacht van onder meer het witwassen van ongeveer 17 miljoen euro. Zijn voormalige zakenpartner Endstra zou de miljoenen hebben gestort op rekeningen van Paarlberg in Nederland en Zwitserland.
Volgens het OM gebeurde dit onder dwang van Holleeder, die is veroordeeld voor de afpersing van Endstra. Paarlberg heeft altijd gezegd dat de betalingen zijn gedaan als onderdeel van de afspraken die hij met Endstra
had over de ontvlechting van hun samenwerking.
Paarlberg ging in beroep tegen zijn veroordeling door de rechtbank. Hij staat ook terecht voor valsheid in geschrifte, oplichting, witwassen van aandelen bij de aankoop van een hotel, belastingfraude en het laten opmaken van een valse notariële akte.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.