Veertien tips over overval op GS4

NIEUWEGEIN - De daders van de overval bij geldtransportbedrijf G4S in Nieuwegein zijn spoorloos. De politie hoopt daarom op tips van getuigen. Vandaag besteedt het RTV Utrecht-opsporingsprogramma Bureau Hengeveld aandacht aan de zaak. Gisteravond kwam de zaak al aan bod in Opsporing Verzocht. Na beide uitzendingen kwam het aantal tips op veertien.
Met een zwaar explosief werd afgelopen donderdag in alle vroegte een magazijndeur bij G4S opgeblazen. De overvallers hebben niets buitgemaakt en wisten mede dankzij de mist te ontkomen. Volgens een getuige gingen ze er vandoor in een grijze Audi A4 sedan en een grijze Audi A6 stationwagen.
Het onderzoek van de recherche is in volle gang. Het onderzoeksteam heeft onder meer alle bewakingsbeelden uit de wijde omgeving van Nieuwegein en bijvoorbeeld de A27 opgevraagd om te kijken of daar meer op te zien is.
De politie is op zoek naar mensen die op het bedrijventerrein rond de Grote Wade waren in de nacht en zeer vroege ochtend van 12 april, tussen 3 uur en kwart voor 5. Misschien heeft iemand de auto's van de daders daar gezien. Dat zouden twee grijze Audi's geweest kunnen zijn, een sedan en een stationwagen.
Het kan ook zijn dat mensen in de weken voor de overval iets verdachts hebben gezien bij de Grote Wade. Bijvoorbeeld mensen die er kennelijk zonder reden rondhingen of foto's maakten.
Heeft u iets gezien van de overval in Nieuwegein of van de voorbereidingen, bel dan nu gratis de tiplijn: 080-6070 of anoniem 0800-7000.
Bureau Hengeveld is vandaag te zien vanaf 13.25 uur.

Reportage 16 april: Speuren naar overvallers op camera's
Reportage 12 april: Overval op G4S on Nieuwegein

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.