Kort nieuws: Klassieke babbeltruc in Baarn

REGIO - In Baarn is een bejaarde vrouw slachtoffer geworden van een klassieke babbelaar. Nadat de 79-jarige vrouw op de Koningsweg haar deur opende voor iemand van een postorderbedrijf, wist deze man ongezien haar pinpas te stelen.
Vervolgens lukte het de man om telefonisch - als bankmedewerker - haar pincode te ontfutselen en een groot bedrag van haar rekening te halen.
* Een agressieve automobilist uit Bunschoten heeft een boete van 800 euro gekregen. De 32-jarige man was het niet eens met de bekeuring voor zijn rijgedrag en ging op de Zuidwenk door het lint. Daarbij werd de agent die hem had geverbaliseerd uitgescholden en geïntimideerd. Voor de Officier van Justitie was dat reden hem een extra zware boete op te leggen.
* Een grote verkeerscontrole in Veenendaal heeft flink wat geld opgebracht. Het scannen van kentekens leverde bijna 60 hits op. De fiscus inde daardoor voor ruim 15.000 euro aan openstaande schulden in Veenendaal. Ook nam de Belastingdienst een aantal auto's in beslag. Tijdens de zogenoemde Blauwe Avond zijn tientallen boetes uitgeschreven voor verkeersovertredingen, onder meer aan jongens met opgevoerde brommers.
* Op het Neptunusplein in Amersfoort is een dronken man aangehouden. Hij viel voorbijgangers lastig en toen agenten daar wat van zeiden, schreeuwde hij . Op het bureau kwam de man weer bij zinnen.
* De politie in Houten heeft jacht gemaakt op drie vermoedelijke inbrekers op de Herenweg. Getipte agenten zagen de drie wegrijden in een auto op de Saksenpoort. De bestuurder negeerde een stopteken en reed hard weg zonder verlichting. De drie reden zich vervolgens klem in de doodlopende Burgemeester Wallerweg, waarna de achtervolging te voet verder ging. Uiteindelijk zijn alle drie de verdachten gepakt. De politie onderzoekt nog of ze in Houten een inbraak hebben gepleegd.
* Op de A2, afslag Nieuwegein, is dinsdagavond een auto uit de bocht gevlogen. De bestuurder probeerde een andere auto in te halen en verloor daarbij de macht over het stuur. Hij ramde de vangrail en ging er vervolgens lopend vandoor. De politie wist hem een kwartier later te achterhalen en aan te houden.
* Bij een aanrijding in Utrecht is een bromfietser gewond geraakt. De 32-jarige vrouw was volgens getuigen op de Kanaalweg tegen een lantaarnpaal gereden, maar waardoor is nog onbekend. Toen de politie arriveerde, lag ze op de grond met hoofd- en borstletsel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.