Kort nieuws: Veel inbraken in Amersfoort en omgeving

AMERSFOORT - In de Amersfoortse wijk Kattenbroek zijn in een week tijd vijf woninginbraken gepleegd. In één geval hield de politie verdachten aan. In heel Amersfoort werden vorige week 22 woninginbraken gepleegd, maar ook Soest, Baarn en Leusden waren in trek bij het inbrekersgilde. De politie zegt veel extra mensen in te zetten om de daders op te pakken.
* Een hardleerse vrouw in Kamerik is opgepakt voor winkeldiefstal. De 50-jarige dief werd betrapt in een winkel aan het Hallehuis. Op het bureau bleek dat ze al vaker was aangehouden voor diefstal. De vrouw kwam weg met een boete van 300 euro. In Vinkeveen werd ook een stelende vrouw betrapt. Zij viel door de mand in een winkel aan de Herenweg. De politie heeft haar een boete van 200 euro opgelegd.
* De Utrechtse cabaratiére Claudia de Breij is benoemd tot ambassadeur van Unicef. Ze kan meteen aan de slag, want volgende week vliegt de Breij al naar Tsjaad. In het Afrikaanse land heerst een voedselcrisis; iedere dag sterven er honderden kleine kinderen
* Eemnes start met de bestrijding van de eikenprocessierups. Hoewel de rupsen nog niet voor problemen zorgen, gaat de gemeente al wel met de bestrijding aan de slag. Vanaf vrijdag worden op de Noordersingel aaltjes in de bomen gespoten. Dat is een natuurlijke vijand van de eikenprocessierups.
* Mensen met een verstandelijke beperking lopen een groter risico om in de criminaliteit te belanden. Ze zijn makkelijker te beïnvloeden en raken daardoor sneller op het verkeerde pad. Om deze groep te begeleiden opent zorginstelling Altrecht vandaag een speciale kliniek in Den Dolder. Daar worden mensen met een verstandelijke beperking begeleid, die al eens in aanraking kwamen met justitie. Naast de kliniek in Den Dolder zijn er nog drie klinieken die deze vorm van zorg aanbieden.
* Cultuurhuis Kanaleneiland in Utrecht kan weer workshops geven en theaterproducties maken. De jongerenactiviteiten liggen al een paar weken stil vanwege een tekort, maar worden hervat nu de gemeente 33.000 euro overmaakt. Het bedrag dat het Cultuurhuis nu krijgt is de helft van het tekort; naar de rest van het geld zoekt de gemeente nog. Het tekort is ontstaan omdat het cultuurhuis in tegenstelling tot eerdere jaren, kosten moest maken voor het gebruik van hun pand.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.