Hof wil onderzoek verdachte Zeister brandmoord

ZEIST - Het gerechtshof in Arnhem wil dat de vrouw die verantwoordelijk is voor de geruchtmakende Zeister brandmoord nader wordt onderzocht. Aryan R. vermoordde eind 2009 de 23-jarige Narges door haar met een benzine te overgieten en in brand te steken.
R. werd veroordeeld tot 18 jaar cel, maar ging in beroep. Advocaat Ausma had gehoopt dat de rechter meer rekening zou houden met de psychische problemen van zijn cliënte. De rechtbank noemde de dader volledig toerekeningsvatbaar.
Volgens Ausma verkeerde R. wel degelijk in psychische nood, maar was dat moeilijk te bewijzen. Hij denkt dat ze leidt aan een dissociatieve identiteitsstoornis. "Dan treedt je uit jezelf en doe je dingen zonder dat je daar bewust van bent", zegt de advocaat. Het gerechtshof wil deze claim nu onderzocht hebben door experts.
Als Aryan R. de stoornis inderdaad blijkt te hebben, kan dat de straf beïnvloeden. Mogelijk krijgt ze dan tbs en een minder hoge celstraf. De inhoudelijke zitting van het hoger beroep dient waarschijnlijk na de zomer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.