Vier raadsleden Amersfoort zaal uit tijdens geheim overleg Eemhuis

AMERSFOORT - Drie fracties in Amersfoort hebben dinsdagavond de gemeenteraadsvergadering verlaten. De raad werd achter gesloten deuren bijgepraat over de risico's rond het hoofdpijndossier Eemhuis. Het gesprek was vertrouwelijk, omdat het stadsbestuur zegt dat de onderhandelingen met de projectontwikkelaar nog bezig zijn.
De drie partijen die de vergadering verlieten vinden dat het debat in de openbaarheid gevoerd moet worden. Daarom deden Ruud Schulten (Lijst Schulten), Hans van Wegen (BPA) en Bets Beltman en Ad Meijer van de SP niet mee aan het overleg.
Amersfoort vergaderde voor de vijfde keer achter gesloten deuren over het miljoenendebacle, dat vorig jaar wethouder Mirjam Barendregt de kop kostte. Ad Meijer: "Ik wil niet bij vergaderingen blijven zitten waardoor ik met meel in de mond moet praten en niet duidelijk mag zijn."
PvdA-fractievoorzitter Rob van Muilekom vindt het terecht dat het overleg besloten was. "Ik wil voorkomen dat er ook maar één euro extra naar de projectontwikkelaar of de aannemer gaat, zodat de burger niet nog meer hoeft te betalen."

'Geen commentaar' na geheime raad over Eemhuis
Amersfoort vergadert achter gesloten deuren over Eemhuis

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.