Kort nieuws: Stelende 'fietsenmaker' met 50 sleutels

REGIO - In Utrecht is een man aangehouden voor het stelen van fietsonderdelen. Op de Oudegracht was hij een wiel van een fiets aan het demonteren. Op het moment dat de man met het wiel wilde wegfietsen, werd hij door de agenten staande gehouden.
In de fietstassen trof de politie meer onderdelen van fietsen aan. Tijdens de fouillering kwamen ruim 50 fietssleutels uit de zakken van de 'fietsenmaker' .
* In Utrecht zijn drie mannen aangehouden met een stroomstootwapen. Het trio stond op de Boorstraat verdacht te smoezen en agenten zagen hoe er een stroomstootwapen werd overhandigd. Bij de aanhouding werden bovendien drugs gevonden.
* Het Beatrix Theater krijgt dit najaar weer een open-eind-musical: Ghost. Ton Sieben en Celinde Schoenmaker spelen de hoofdrollen in de toneelversie van de succesvolle film. Daarmee kiest producent Van den Ende voor minder bekend talent. Het Utrechtse Beatrix Theater werd acht jaar geleden door Van den Ende gekocht met de bedoeling om grote producties op één plek te houden. Chicago en The Wiz waren bekende voorgangers van Ghost.
* 130 Sporters die deze zomer meedoen aan de Olympische Spelen krijgen een gratis auto van importeur Pon in Leusden. De nieuwe Volkswagens zijn noodzakelijk om op de trainings- of wedstrijdlocatie te komen, maar mogen ook gebruikt worden voor privéritjes. Pon heeft de wagens wel opvallend goud bestickerd.
* Inwoners van IJsselstein vinden hun stad steeds veiliger. Het aantal mensen dat zich soms of vaak onveilig voelt in IJsselstein is significant afgenomen met 18%; van 48 naar 30 procent. Ook het gevoel van onveiligheid in de eigen wijk is sterk afgenomen.
* Onderzoekers van het UMC Utrecht hebben de genetische oorzaak van slokdarmkanker ontdekt. Met deze kennis wordt het makkelijker de kanker op te sporen en te behandelen. De onderzoekers analyseerden weefsel van 25 patiënten met een voorloper van slokdarmkanker. Ze vergeleken gezond met aangedaan weefsel. De resultaten zijn zeer positief, maar er is meer onderzoek nodig.
* Bij een inbraak in Achterveld is een flinke hoeveelheid tabak gestolen. Even na 4.00 uur woensdagmorgen werd een ruit van de winkel op de Hessenweg ingegooid. De dieven vulden hun tassen en gingen er vandoor.
* In Odijk hebben overvallers bewoners van de Krommesteeg beroofd. Ze belden rond 22.00 uur aan en dreigden direct toen de deur open ging met wapens. Ook sloegen ze hun slachtoffers, waardoor één van de bewoners een forse hoofdwond opliep. Wat de daders hebben buitgemaakt is niet bekend.
* De politie in Bilthoven heeft in de nacht van dinsdag op woensdag jacht gemaakt op twee inbrekers. Rond 01.30 uur werd alarm geslagen in een woning aan de Julianalaan, waarop de politie snel ter plaatse was en de verdachten zag vluchten op een scooter. De achtervolging werd ingezet, waarbij de twee na enkele gevaarlijke capriolen ten val kwamen. Toch wisten ze uiteindelijk rennend in de duisternis te ontkomen.
* Op de Ravellijnstraat in Oudewater zijn twee fietsers aangereden. De 41-jarige vrouw en haar zoon van 13 werden over het hoofd gezien door een automobilist. Hij zou op dat moment verblind zijn door de zon. De vrouw liep een gebroken been op en is naar het ziekenhuis vervoerd.
* Op de A27 bij Eemnes zijn dinsdagavond drie auto's op elkaar gebotst. De politie denkt dat één van de bestuurders te laat in de gaten had dat er file stond. Twee automobilisten zijn met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.