Lintje voor 235 mensen in provincie Utrecht

REGIO - Tijdens de traditionele Lintjesregen zijn 235 Utrechters koninklijk onderscheiden en dat zijn er drie meer dan vorig jaar. Geen van de 26 Utrechtse gemeenten werd overslagen.
De meeste onderscheidingen kwamen terecht in Utrecht (34), Amersfoort (24) en Utrechtse Heuvelrug (21). Het minst hard regende het in Oudewater en Renswoude (beide 2).
De hoogste onderscheiding in onze provincie is dit jaar Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en is drie keer uitgereikt: aan acteur/regisseur Hans Croiset uit Stichtse Vecht, professor Wortel uit Utrecht en professor Clevers uit Zeist. Officier in de Orde van Oranje-Nassau kwam vier keer voor en Ridder in de Orde van Oranje-Nassau 25 keer. De provincie telt 203 nieuwe Leden in de Orde van Oranje-Nassau.
Bekende regiogenoten die vandaag in het zonnetje gezet werden zijn marathonorganisator Gerard Peek uit Utrecht, oud-Eerste Kamerlid Trude Maas (PvdA) uit Westbroek, oud-directeur Kuipers van Dierenpark Amersfoort en honkballer Orlando Yntema, die in oktober vorig jaar met Oranje wereldkampioen werd.
Opnieuw is de lintjesregen in onze provincie vooral een mannenaangelegenheid. Van de 235 onderscheidingen waren er 74 voor vrouwen. In Lopik, Oudewater en Renswoude werden zelfs helemaal geen vrouwen in het zonnetje gezet. Toch waren er ook twee gemeenten waar meer vrouwen dan mannen werden onderscheiden: Baarn en Leusden.
Voor elf echtparen was het vandaag dubbel feest: man en vrouw werden sámen onderscheiden. Dat was onder meer het geval in IJsselstein, Amersfoort, De Ronde Venen en Montfoort.

Lintje voor 235 mensen in provincie Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.