Kritiek op Maarssen na wegvallen bushaltes

MAARSSEN - Tijdelijke pendeldienst tussen Maarssen-Dorp en Maarssenbroek
In verband de reconstructiewerkzaamheden aan de Parkweg worden de buslijnen 16, 32, 34 en 36 omgeleid. Hierdoor is er geen openbaar vervoer verbinding meer tussen Maarssen-dorp en Maarssenbroek. Daarom heeft de gemeente Stichtse Vecht GVU gevraagd om een tijdelijke pendeldienst in te stellen.
De pendeldienst rijdt tussen de halte Maarsseveensevaart in Maarssen en Maarssen Station/ Bisonspoor. Onderweg wordt er gestopt bij de volgende haltes: Winkelcentrum, Dr. Plesmanlaan, Maria Dommerstichting, Kaatsbaan, Thorbeckelaan, Maarseveensevaart, Op Buuren, Driesprong, Anitlopespoor, Station Maarssen. Er wordt om het half uur gereden met 8-persoonsbusjes. In Maarssen-Dorp wordt in één richting gereden.
Op werkdagen rijdt de pendeldienst tussen 7.00 uur en 19.00 uur en in het weekend tussen 9.00 uur en 18.00 uur. Op de busjes is OV-chipkaartapparatuur aanwezig en kunnen losse kaartjes gekocht worden.
De pendeldienst is gestart op 1 mei 2012, rondom 14.00 uur en rijdt tot en met 11 mei 2012.
Klik hier voor de dienstregeling van de pendeldienst
Klik hier voor de vertrektijden van de pendeldienst vanaf Station Maarssen.
Een opengebroken weg zorgt ervoor dat een grote groep inwoners van Maarssendorp een stuk verder moeten lopen naar de dichtstbijzijnde bushalte.
Vanwege werkzaamheden zijn vier haltes aan de Parkweg tijdelijk geschrapt. Het gaat om de bushaltes op de Parkweg en Raadhuisstraat in Maarssendorp en Antilopespoor en Maarsen CS in Maarssenbroek.
De gemeente gaat na Koninginnedag een busje inzetten maar omwonenden zijn vooral ontevreden over de summiere informatie over de gestremde buslijnen. De werkzaamheden moeten over twee weken zijn afgerond.

Omwonende over wegvallen van bushaltes
Gemeenteraadslid Van Liempdt kritisch over gemeente

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.