Veenendaal zingt en danst voor koninklijke familie

VEENENDAAL - Veenendaal heeft om 13.30 uur afscheid genomen van de koningin en haar gevolg. De koninklijke familie sloot daarmee het koninginnedagbezoek aan de provincie Utrecht af.
De Veenendaalse wandelroute van bijna een kilometer ging door het centrum en begon bij theater De Lampegiet. De koninklijke familie liep door het parkje. Beatrix en haar gevolg liepen vervolgens om de Oude Kerk naar de Markt. Daar werd onder meer een zeepkistenrace gehouden. Via de Sandbrinkstraat ging het naar het gemeentehuis.
Er was volop aandacht voor Veenendaal als turf-, tabak- en wolstad. Ook stonden sport en ondernemerschap centraal en was er, net als in Rhenen, veel aandacht voor muziek. Buiten de koninklijke route zijn er tal van activiteiten op verschillende plekken in de stad gedurende de hele dag.
Langs de route van de Koninklijke familie was al snel geen plaats meer. Toezichthouders lieten vanwege de veiligheid pas weer mensen toe tot het terrein, wanneer anderen vertrokken. Veenendaal liet weten dat er ongeveer 45.000 mensen naar het koninklijk bezoek waren gekomen.

Prinses Annette en Prinses Máxima doen mee aan zeepkistrace
Prinses Aimée neemt baby op haar arm
Reportage: Veenendaal vanochtend vroeg
Burgemeester Elzenga spreekt Veenendaal toe

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.