Koninklijke familie bedankt Veenendaal en Rhenen

RHENEN/VEENENDAAL - Koningin Beatrix en haar familie hebben het koninginnedagbezoek aan de provincie Utrecht afgesloten. Na een rondgang door Rhenen en Veenendaal bedankte de koningin beide gemeentes voor de mooie dag en voor de vele gelukswensen. Licht geëmotioneerd stond ze ook even stil bij de afwezigheid van prins Johan Friso, die na zijn ski-ongeluk nog altijd in coma ligt.
Koningin Beatrix vindt het "jammer en verdrietig" dat haar familie maandag niet compleet was. "Maar alle hartelijkheid, goede wensen die we gevoeld en gehoord hebben, zullen we doorgeven," zei ze aan het einde van het bezoek in Veenendaal. Ze dankte iedereen voor een fantastisch feest. "U heeft ons werkelijk een onvergetelijke Koninginnedag gegeven."

DRUK

Op het bezoek van de koningin kwamen zo'n 65.000 mensen af. Ongeveer 20.000 oranjeklanten kwamen naar Rhenen en in Veenendaal stonden circa 45.000 mensen langs de weg. Dat is iets minder dan verwacht.
Toch was het langs de route druk, en werd de Markt in Veenendaal zelfs tijdelijk afgesloten. Er werden alleen nieuwe mensen toegelaten als er mensen vertrokken. Dat leverde soms teleurgestelde bezoekers op. Volgens de politie zijn er in beide gemeentes geen noemenswaardige incidenten geweest.

WC-POTWERPEN

De Oranjes hadden er ook dit jaar weer geen problemen mee om aan allerlei activiteiten mee te doen. Hoogtepunt was misschien wel het wc-potwerpen in Rhenen. Kroonprins Willem-Alexander wist de oranjegeverfde wc-pot het verst te gooien en kreeg een bokaal met een mini-wc'tje uitgereikt.
Ook de dames lieten zich van hun sportieve kant zien. Zo deed Prinses Méxima mee aan het touwtrekken en stapte ze met prinses Annette in een zeepkist.
De jarige Pieter van Vollenhoven moest vanwege een ontsteking aan zijn voet een groot deel van het programma missen. Hij sloot zich tegen het einde van het bezoek in Veenendaal aan bij het gezelschap.

Indrukwekkende speech van Beatrix na bezoek aan Veenendaal en Rhenen
Impressie van koninginnedag in Rhenen en Veenendaal
Wc-potwerpen op Koninginnedag in Rhenen
Oranje boven in Veenendaal
Burgemeesters en Commissaris van de Koningin over koninklijk bezoek

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.