Oranjeverenigingen ruimen op met grote glimlach

RHENEN/VEENENDAAL - Oranjeverenigingen in de gemeenten Rhenen en Veenendaal kijken met trots en tevredenheid terug op Koninginnedag 2012.
"We zijn er afgelopen tijd heel druk mee geweest en dan loop je door de stad en krijg je heel veel complimenten en zijn er heel veel blije mensen", zegt Jarno Fukking van de oranjeverenging Rhenen. "Tja, daar doe je het voor. Fukkink denkt dat ondanks het 'gezeur' over geld, er heel veel bereikt is, zoals een grote saamhorigheid in het stadje.
"We hebben enorm geboft met het weer", zei Karina Ogink tegen verslaggever Huib de Mol vanmorgen in de stromende regen. Haar dochter danste voor de Koninklijke familie. Ze kreeg een handje van prinses Aimee.
Overigens worden niet alle versieringen in Rhenen weggehaald. Op 4 mei gaan de vlaggen even weg, maar daarna kunnen bezoekers weer de sfeer opsnuiven van Koninginnedag.
Vanavond in U Vandaag zitten voorzitter Van Wakeren van Stichting Oranjedag Veenendaal en de voorzitter van de Oranjevereniging van Rhenen, Jarno Fukkink, op de bank.

Verslaggever Huib de Mol in Rhenen (1)
Verslaggever Huib de Mol in Rhenen (2)
Voorzitter Van Wakeren van Stichting Oranjedag Veenendaal over 'the day after'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.