Wijngaard op landgoed Hoog Beek en Royen in Zeist

ZEIST - Op landgoed Hoog Beek en Royen in Zeist komt een wijngaard, als het aan eigenaar Het Utrechts Landschap ligt.
Het Utrechts Landschap wil de gaard aanleggen in de moestuin, samen met de Rotary Zeist. Verder wordt het bomenbestand in het park uitgedund, verdwijnen er hekken en rasters en wordt het gebouw dat dienst doet als locatie voor de dierenverzorgers van de gemeente Zeist verwijderd. Dinsdag is er een informatieavond over de plannen.
Landgoed Hoog Beek en Royen is een historisch beschermde buitenplaats welke sinds 1994 in eigendom en beheer is van Het Utrechts Landschap. In het landhuis is een kantoor van Van Lanschot Bankiers gevestigd. De parkaanleg dateert uit 1824 en is van de hand van de bekende landschapsarchitect J.D. Zocher jr.
Naast de verpartijen die door het park slingeren en de zorgvuldig geplaatste boomgroepen met doorzichten, was er ook een omvangrijke gebruikstuin met kassen. De kassen leverden fruit, groenten en bloemen aan de bewoners van het landhuis. Deze ruimte ligt achter de boogvormige muur van het landgoed. Op deze plek wil Het Utrechts Landschap een wijngaard aanleggen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.