Sport: darts, snowboarden, FC Utrecht, tennis

PROVINCIE UTRECHT - Tony David uit Australië heeft het dartstoernooi om de World Trophy gewonnen. Hij versloeg in de Utrechtse Vechtsebanen de Brit O'Shea met 6-0 en verdiende daarmee 45.000 euro. Bij de vrouwen was Mieke de Boer de beste. Ook volgend jaar wordt het toernooi in Utrecht gehouden.
Tennisser Dennis van Scheppingen heeft het Challenger-toernooi van Boedapest op zijn naam geschreven. De Wilnisser won de eindstrijd van het toernooi tegen de Spanjaard Salvador Navarro in drie sets. Het is voor Van Scheppingen de tweede toernooizege op rij; eerder was hij ook al de beste in het Duitse Freundenstadt. Deze week staat het derde Challenger-toernooi op het programma in Turkije.
Nicolien Sauerbreij heeft haar eerste zege in het World Cup-circuit snowboarden te pakken. In Chili was de snowboardster uit De Hoef de concurrentie op de parallel-reuzenslalom te snel af. Zus Marieke Sauerbreij overleefde de kwalificatie niet; zij werd 23e.
FC Utrecht heeft zondag -een dag na het verlies van Willem II- getraind zonder Stijn Vreven. De verdediger heeft zich ziek gemeld; naar eigen zeggen vanwege een overdosis medicijnen voor een knie-blessure. Mogelijk spelen ook andere redenen een rol; de Belg zou zich bij Utrecht onbegrepen voelen en kritiek hebben op de leiding. Vreven zelf ontkent dat echter. Na een interview in Voetbal International ontving Vreven vorige week zijn zoveelste boete. Feit is dat het meespelen van Vreven, donderdag tegen Legia Warschau, uitermate onzeker is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.