Sport: World Trophy Darts, FC Utrecht, zeilen

PROVINCIE UTRECHT - Op de World Darts Trophy in de Vechtsebanen in Utrecht heeft Peter Johnstone verrassend de Fin Jarkko Komula uitgeschakeld. De Schot won met 3-1 van de als zesde geplaatste Fin. De Australiër David was met 3-0 te sterk voor Erik Clarijs uit België. In het Engelse onderonsje tussen Tony Eccles en Andy Smith trok Eccles aan het langste eind. Hij plaatste zich voor de tweede ronde met een 3-0 zege. Dinsdagavond komen in de tweede ronde beide Nederlanders Raymond van Barneveld en Co Stompé in actie.
FC Utrecht heeft aanvaller Rodney Cairo voor de rest van het seizoen uitgeleend aan eerstedivisionist Emmen. De 27-jarige Cairo werd ook vorig jaar al uitgeleend, toen aan Cambuur Leeuwarden. Cairo is de derde huurling van FC Utrecht bij Emmen. Ook Donny de Groot en Ruud Berger spelen bij de huidige koploper in de eerste divisie.
Na 11 races op het WK in de 470-klasse staan zeilsters Lisa Westerhof en Margriet Matthijsse nog steeds tweede. De Dolderse zeilster ligt met haar partner op koers voor een zilveren medaille. Ook gisteren eindigde het Nederlandse duo als tweede voor de kust van Sardinië. De eerste plaats is stevig in handen van het Griekse duo Sofia Bekatorou en Emilia Tsjoulfa.