Vianen treft maatregelen tegen MKZ

REGIO - In Beesd, gemeente Geldermalsen, is een bedrijf zeer vermoedelijk besmet met mond- en klauwzeer. In verband hiermee gelden binnen een straal van hemelsbreed 10 kilometer vanaf het bedrijf een aantal beperkingen ten aanzien van het vervoer van stoffen vanuit en naar kwetsbare gebieden. Voor de gemeente Vianen betekent dit onder meer dat er geen huisvuil vanuit het buitengebied mag worden opgehaald of aangeboden. Ook het vervoer van ander vuil is niet toegestaan. Daarom zijn tot nader ORDER de volgende maatregelen van kracht.
1. Buiten de bebouwde kommen van Vianen, Everdingen, Hagestein en Zijderveld wordt tot nader ORDER geen huisvuil opgehaald.
2. De Stadswerf is met ingang van zaterdag 24 maart 2001 tot nader ORDER gesloten voor het aanbieden van alle soorten vuil. Deze maatregel wordt genomen omdat controle op de herkomst van het aangeboden vuil nauwelijks mogelijk is. Daarnaast willen wij het aantal vervoersbewegingen zoveel mogelijk beperken.
Wij begrijpen dat dit een vrij ingrijpende maatregel is. We rekenen echter op uw begrip ten aanzien van deze maatregelen die er mede toe moeten leiden dat het mond- en klauwzeervirus zo snel mogelijk tot staan wordt gebracht.
Het ministerie van landbouw, natuurbeheer en visserij heeft voor burgers een speciaal, gratis informatienummer geopend: 0800 – 1556.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.