Grensrechter biedt FC Utrecht excuses aan

REGIO - Ronald Kloeg heeft maandag zijn excuses aangeboden aan FC Utrecht-trainer Frans Adelaar. De assistent-scheidsrechter zag zondag, in de finale van de KNVB-beker, een glaszuiver buitenspel-doelpunt van Ajax over het hoofd. FC Utrecht verspeelde daardoor een halve minuut voor het eindsignaal de KNVB-beker. Kloeg zegt de vlag naar eer en geweten omlaag te hebben gehouden, toen de voorzet van Van der Meijde richting Wamberto ging. Op dat moment realiseerde hij zich nog niet dat hij de allergrootste blunder van zijn leven beging; dat kwam pas op het moment dat hij de videobeelden terugzag. Na de ten onrechte goedgekeurde 2-2 scoorde Ajax in de verlenging de beslissende derde treffer, waardoor de beker naar Amsterdam ging.
Duizenden FC-Utrecht-supporters hebben zondagavond laat de spelers van hun club gehuldigd. Bij stadion Galgenwaard werd de ploeg van Frans Adelaar toegezongen en bedankt voor het opnieuw behalen van Europees voetbal. Ondanks zijn woede en verdriet over de nederlaag tegen Ajax, bedankte Adelaar op zijn beurt de Utrecht-fans voor hun steun. De politie toonde zich na de afloop van de huldiging zeer tevreden over het verloop van de gehele dag.
FC Utrecht heeft de KNVB-bekerfinale tegen Ajax met 3-2 verloren. Ajax kwam in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Utrecht kwam in de tweede helft sterk terug, Gluscevic maakte de gelijkmaker en uit een penalty schoot diezelfde Gluscevic Utrecht naar een 2-1 voorsprong. De wedstrijd leek beslist, maar in blessuretijd kwam Ajax toch terug tot 2-2, via een doelpunt van Wamberto. Na drie minuten in de verlenging besliste Ibrahimovic de wedstrijd in het voordeel van Ajax.