PvdA wil Bos Birkhoven verkopen

REGIO - De PvdA in Amersfoort wil het bos Birkhoven overdragen aan het Utrechts Landschap. Daarmee moet de discussie over het onderhoud worden beeindigd, zo denken de sociaal-democraten. De gemeente wordt niet vertrouwd als het gaat om het uitdunnen van het bos, zegt de PvdA.
Overigens blijft de PvdA voorstander van de plannen voor de ontwikkeling van recreatie in Birkhoven-Noord. Op voorwaarde dat het parkeren wordt geregeld en het bos dus naar het Utrechts Landschap gaat. De VVD stelt dat de recreatieplannen voor Birkhoven Noord destijds geboren waren uit nood. De gemeente kwam geld tekort voor het onderhoud van het bos, er moest toen 25 miljoen gulden worden bezuinigd. Met de opbrengsten uit de recreatie zou het geld voor het onderhoud terugverdiend moeten worden. Dit voorstel kwam destijds van de PvdA.
Door de verkoop van het bos hoeft de gemeente geen geld meer te besteden aan het onderhoud. Dit betekent volgens PvdA-fractievoorzitter Hekman niet dat het plan Birkhoven Noord van de baan kan: het heeft inmiddels al een paar miljoen gekost. Bovendien is het Bosbad onderdeel van Birkhoven Noord en de PvdA wil niet dat de toekomst van het bad steeds weer ter discussie wordt gesteld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.