PSV blijft eenvoudig op titelkoers tegen FC Utrecht

EINDHOVEN - PSV heeft zondag met gemak van FC Utrecht gewonnen. Het bleef bij 2-0, maar de score had veel hoger kunnen uitvallen. Door het verlies kan FC Utrecht een UEFA Cup-ticket via de competitie vergeten. PSV is na deze partij nog geen kampioen, omdat Ajax ook won van FC Twente (1-2). De beslissing in de eredivisie zal dus aanstaande donderdag vallen. Groot kwaliteitsverschil In Eindhoven speelde FC Utrecht zonder lef en felheid, terwijl dat normaliter juist kenmerken van de ploeg zijn. Zonder deze twee eigenschappen bleek het kwaliteitsverschil tussen de beide ploegen ontluisterend groot. PSV, met Bouma, Waterreus en Park verrassend in de basis, domineerde vrijwel vanaf de aftrap en de elf van coach Foeke Booij liepen er achter aan. Al na drie minuten leidde dat tot de openingstreffer van Arnold Bruggink. Daarna herstelde Utrecht zich enigszins, maar na ruim een half uur mocht Mateja Kezman vanaf elf meter zijn 35ste treffer van het seizoen maken omdat Van Bommel in het strafschopgebied werd neergehaald door Van den Bergh. Utrecht had vervolgens wel wat meer balbezit, maar gevaar voor de goal van Ronald Waterreus leverde dat nooit op. Met 2-0 gingen beide ploegen de kleedkamer in en daarmee mocht FC Utrecht de handen dicht knijpen. Voortkabbelende tweede helft Na de rust nam PSV wat gas terug en dat kwam de wedstrijd niet ten goede. FC Utrecht kreeg wel wat meer te zeggen, maar kon de bal niet lang in de ploeg houden en kreeg daardoor amper kansen. De wedstrijd kabbelde voort en het bleef uiteindelijk bij 2-0. Stefaan Tanghe en Jean Paul de Jong kregen in deze wedstrijd hun zesde gele kaart. Zij zijn daardoor geschorst voor de laatste wedstrijd van het seizoen in de Galgenwaard tegen FC Twente.