Politieke strijd rond verbreding A27 Amelisweerd

PROVINCIE UTRECHT - De verbreding van de A27 door het bos Amelisweerd staat ter discussie in de Tweede Kamer. De fracties van D66, GroenLinks, PvdA en SP willen dat een besluit hierover wordt uitgesteld nu het kabinet is gevallen. Volgens de provincie Utrecht heeft Den Haag er nu niets over te zeggen en wordt het eerstvolgende grote besluit pas over enkele jaren genomen.
Er wordt al gewerkt aan de verbreding, maar nog niet bij Amelisweerd. En als het aan de linkse partijen ligt blijft dat zo. Volgens Ineke van Gent, Tweede Kamerlid van de GroenLinks kan er 400 miljoen euro worden bespaard als de verdiepte bak bij Amelisweerd niet wordt verbreed.
De provincie zegt dat er nu niets besloten hoeft te worden. Momenteel wordt nog onderzoek gedaan naar de beste manier om de A27 te verbreden en pas in 2014 moet een kabinet daar een besluit over nemen. Daarna gaat het plan naar de Tweede Kamer.
Het CDA vindt het daarom onzin om het project controversieel te verklaren. Bovendien moet volgens CDA-Kamerlid Sander de Rouwe bij Amelisweerd iets gebeuren om het verkeer goed te laten doorstromen.
Het verbreden van de A27, naar twee keer zeven rijstroken, is een heet hangijzer. Omwonenden en liefhebbers van het gebied bij Amelisweerd zijn al jaren fel tegen aanleg van extra brede wegen in het natuurgebied.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.