UMC stimuleert werknemers met wedstrijd

PROVINCIE UTRECHT - Het UMC wil met de wedstrijd Ureka Mega Challenge de eigen werknemers stimuleren om ideeen te ontwikkelen die de zorg kunnen verbeteren en innoveren. De winnaar van de Ureka Mega Challenge krijgt de kans om het idee verder te ontwikkelen.
Eén van de deelnemers is kinderuroloog Pieter Dik. Hij merkt in zijn praktijk dat veel kinderen die allang zindelijk zijn, vaak vergeten te plassen. Dat komt omdat ze veel te veel opgaan in hun spel. Om deze kinderen te helpen bedacht hij een heel handig dingetje waardoor kinderen op tijd worden gewaarschuwd.
Volgens de uroloog is het belangrijk dat er zo'n plasdetector komt, want 5 procent van de kinderen plast nog regelmatig in de broek. Hij presenteerde het idee donderdagavond en iedereen kon meekijken via een live verbinding via internet. Vervolgens konden de kijkers via sms meestemmen.
Voor Pieter Dik was de presentatie succesvol. Hij is net als Thijmen Struik, met een apparaat tegen knieartrose, Wim van den Hoeven en Henrice Ester met app voor verpleegkundigen en Brian de Lange met een bacteriën dodende urinekatheter door naar de volgende ronde.

UMC stimuleert werknemers met wedstrijd

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.