Burgemeester Zeist: 'Toezicht bij Amarantis naar behoren'

ZEIST - Burgemeester Koos Janssen van Zeist wist in zijn functie bij onderwijsinstelling Amarantis al jaren van financieel wanbeheer, maar deed daar niks aan. Dat zegt René s'Jacob, een lid van het college van bestuur van de instelling, die onlangs bijna failliet ging.
s'Jacob zegt in een uitzending van Zembla dat hij Janssen al in 2010 heeft ingelicht dat de financiële positie van Amarantis niet al te best was. De instelling waar ruim 30.000 leerlingen bijzaten, zou niet levensvatbaar zijn.
Dat bleek te kloppen want de onderwijskolos ging twee jaar later bijna failliet. Alleen door de instelling in vijf delen op te splitsen, werd dat voorkomen. Janssen was toentertijd voorzitter van de raad van toezicht. De minister heeft een onderzoekscommissie ingesteld naar de financiële problemen bij Amarantis.
Tweede Kamerlid Jasper van Dijk wil dat de betrokken oud-bestuurders van Amarantis, waaronder Janssen, op non-actief worden gesteld. Volgens de SP'er heeft de huidige burgemeester van Zeist zich gediskwalificeerd als bestuurder.

REACTIE

Janssen zegt desgevraagd tegen RTV Utrecht dat hij zijn werk als voorzitter van de raad van toezicht bij Amarantis goed heeft uitgevoerd. Volgens hem heeft het college van bestuur op de juiste momenten, naar eer en geweten en naar beste vermogen, vragen gesteld over de bedrijfsvoering van Amarantis.

Reactie van de burgemeester

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.