Utrechthooligan acht maanden cel in voor stenengooien

UTRECHT - De politierechter in Utrecht heeft vrijdag gevangenisstraffen en werkstraffen uitgedeeld aan 15 Utrechthooligans die betrokken waren bij de rellen rond de voetbalwedstrijd FC Utrecht - FC Twente op 4 december. Dat gebeurde op de tweede zittingsdag van de zaak.
De zwaarste straf, 8 maanden cel waarvan 2 voorwaardelijk, kreeg de 41-jarige Romano van de L. uit Apeldoorn. Van de L. heeft een straatklinker naar een agent te paard gegooid. Hij was op meerdere plaatsen bij de rellen betrokken.

STRENGER

Op de eerste zitting in maart, toen meer dan 40 hooligans straf kregen, was 6 maanden cel geëist waarvan 2 voorwaardelijk tegen deze verdachte. De rechter in Utrecht was nu strenger dan de Officier van Justitie, omdat de rechter zwaar tilde aan het gooien met stenen.
De zaken werden behandeld door twee politierechters die gevangenisstraffen oplegden aan die verdachten die met stenen naar agenten hebben gegooid. Deze hooligans worden ook financieel aangepakt. Zij moeten samen ongeveer 15.000 euro aan schadevergoedingen betalen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.