Verdachte vast voor rietenkapbranden regio Eemnes

EEMNES - De politie heeft een verdachte opgepakt voor de reeks brandstichtingen in huizen met rieten kappen in Eemnes en omgeving. Het is een man van 31 uit Laren.
Behalve in Eemnes werd het afgelopen half jaar ook brand gesticht in huizen met een rieten kap in Blaricum en Laren. Een speciaal rechercheteam is sinds november vorig jaar bezig met het onderzoek naar de branden. In overleg met het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam besloot het team zondagavond tot aanhouding van de Laarder. Voor welke branden de opgepakte verdachte verantwoordelijk is, is nog niet duidelijk. De politie benadrukt dat het onderzoek in volle gang is.
Half november werd al een 15-jarige verdachte aangehouden, maar die bleek niets met de brandstichtingen te maken te hebben. De politie heeft de afgelopen maanden hulp aangeboden gekregen van een grote groep vrijwillige burgerrechercheurs. Die leverden uiteenlopende informatie en tips die meegenomen zijn in het onderzoek. In dat onderzoek wordt ook gekeken naar een verband met de eerdere branden in rieten daken in de regio Amersfoort.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.