Sportclubs Zeist vrezen voor voortbestaan

ZEIST - Sportverenigingen in Zeist kunnen een forse huurverhoging tegemoet zien. Zij moeten zelf alle gas- water en lichtkosten voor sporthallen, gymzalen en buitenvelden gaan betalen. De gemeente wil de rekeningen niet meer betalen. Sommige verenigingen zijn nu bang voor hun voortbestaan.
De plannen hebben grote gevolgen, zegt Jos de Ronde van Badminton Club Zeist. De contributie moet met 50 procent worden verhoogd en de vereniging vreest daarna een sneeuwbaleffect. Als de contributie fors omhoog gaat, zullen er ook leden vertrekken, vreest de club.
Wethouder Verbeek zegt dat er 800.000 euro bezuinigd moet worden. Een comité van experts heeft met de gemeente meegedacht over de invulling van de bezuiniging. Eén van de oplossing zou het doorschuiven van de gas, water en lichtrekening zijn.
De sportverenigingen hebben grote vraagtekens bij dat expert-comité van de gemeente. Volgens de clubs zijn de leden van dat comité helemaal niet deskundig. Mochten de bezuinigingen onafwendbaar zijn, dan hoopt de Ronde dat de maatregelen in stappen worden ingevoerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.