Soest wil van burgemeester Noordergraaf af

SOEST - Soest wil van burgemeester Arie Noordergraaf af. De SGP'er had aangegeven dat hij na zes jaar graag een tweede termijn wil, maar de raadsleden hebben dinsdagavond besloten dat hij wat hen betreft weg moet. Formeel doet de raad een aanbeveling om Noordergraaf geen herbenoeming te geven.
De streng christelijke Noordergraaf lag vanaf het begin van zijn burgemeesterschap al niet goed. Zo weigerde hij in een vorige gemeente op te treden bij de intocht van Sinterklaas. Ook maakte hij zich niet geliefd toen er asielzoekers in hotel Het Witte Huis werden ondergebracht. Omwonenden voelden zich door de gemeente in de steek gelaten.
Noordergraaf moet samenwerken met een coalitie van GroenLinks en D66 en de fundamentele verschillen in levenswijze zou ook reden kunnen zijn voor het gebrek aan vertrouwen van de raad. Zo nam hij op voor winkels in Soest die niet op zondag open willen.
De Commissaris van de Koningin moet zich nu buigen over het opmerkelijke besluit van de gemeenteraad. De huidige termijn van burgemeester Noordergraaf loopt nog tot 1 september.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.