Onderzoek brandstichting woonwagenkamp Wilnis

DE RONDE VENEN - De politie onderzoekt of de brand die eind november uitbrak op het woonwagenkamp in Wilnis is aangestoken. Dit gebeurt op verzoek van burgemeester Divendal.
Bij de gemeente De Ronde Venen is een schadeclaim ingediend omdat de brand het gevolg zou zijn van achterstallig onderhoud door de gemeente. Eerder besloot de rechter al dat de gemeente als verhuurder van het terrein een schadevergoeding moest betalen vanwege verzakkingen.
Eerder onderzoek wees niet op brandstichting, maar op een electriciteitsprobleem in een washok. Maar volgens Divendal zijn er signalen dat de brand wel degelijk is aangestoken. Hij wil hierover zekerheid hebben voordat hij ingaat op de claim.

ACHTERSTALLIG ONDERHOUD

Op het woonwagenkamp aan het Molenand is sprake van ernstig achterstallig onderhoud van de standplaatsen, illegaal geplaatste woonwagens, illegale bewoning en een aantal woonwagens verkeert in een zeer slechte bouwkundige staat. Er staan circa vijf uitgebouwde woonwagens. Het kamp ligt aan niet ver van Mijdrecht, op enige afstand van de bebouwing.

KRITIEK

Divendal, sinds november burgemeester van De Ronde Venen, uitte maandagavond forse kritiek op het woonwagenbeleid van de vorige colleges. Hij zei dat hij bij de overdracht van dossiers niet volledig is geïnformeerd over de situatie op het woonwagenkamp. Een projectgroep gaat zich nu met de situatie op het kamp in Wilnis bezighouden.
Het huidige college stelt dat vanaf begin jaren '90 een beleid is gevoerd van 'pappen en nathouden' en dat collegebesluiten de gemeenteraad niet bereikten. Zo is een bevel tot verwijderen van een illegaal bouwsel, uit 1995, nooit gehandhaafd.

Onderzoek brandstichting woonwagenkamp Wilnis

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.