Torenhaan terug op afgebrande Elleboogkerk

AMERSFOORT - De kenmerkende torenspits zit weer op de in 2007 afgebrande Elleboogkerk in Amersfoort. Ook de haan is teruggeplaatst. Radio M Utrecht was er vanochtend live bij.
De toren van de Elleboogkerk wordt herbouwd in drie delen. Eerder werden al de eerste twee delen geplaatst. Deze onderdelen werden grotendeels nieuw gemaakt naar het model van de oude toren omdat de oorspronkelijke delen te zeer door de brand verwoest waren om te restaureren.
In de zomer van 2011 is begonnen met de herbouw van de Elleboogkerk. De werkzaamheden lopen volgens planning en zijn naar verwachting in oktober van dit jaar klaar.
De glazen panelen in de glaskap zijn geplaatst en het dak is daarmee dicht. Het aanbrengen van de leien op de torenspits start in de week na Pinksteren. Na Pinksteren wordt ook begonnen met het plaatsen van het eerste glas in de kerk.
In 2007 werd de Elleboogkerk met daarin het Armando Museum door brand verwoest. Een jaar later werd een herstelplan ontwikkeld voor de herbouw. Het Armando Museum keert niet terug in de kerk. Naar de toekomstige invulling van de Elleboogkerk wordt nu gezocht.

Leonie de Jong doet verslag
Leonie de Jong doet verslag (2)
Omwonende over torenspits Elleboogkerk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.