FIOD mogelijk getipt over fraude supermarkten

UTRECHT - De FIOD, de opsporingsafdeling van de belastingdienst, is mogelijk getipt over de belastingfraude in supermarkten van onder andere Kippersluis in Utrecht. Dat zegt fraudespecialist Jos Meekel van Hoffmann Bedrijfsrecherche.
Volgens de expert op het gebied van fraude is het goed mogelijk dat de tip over gesjoemel met kassa's uit het bedrijf zelf komt van bijvoorbeeld een boze (oud-)medewerker.
Maandagavond deed de FIOD door heel het land invallen in zes voormalige Super de Boer supermarkten, waaronder de supermarktketen van ondernemers Martin en Tom van Kippersluis, met winkels in Utrecht en Amersfoort.
In totaal zijn acht verdachten van 43 tot 62 jaar opgepakt en voor verhoor meegenomen. Ze komen uit De Bilt, Nijkerk, Zwijndrecht, Rotterdam, Veere en Moerdijk.
Volgens de Belastingdienst gaat het om het topje van de ijsberg en wordt er op grote schaal fraude gepleegd. De belastingdienst denkt dat bijna de helft van de 240 zelfstandige Super de Boer-winkeliers sinds 2006 fraude heeft gepleegd.

Fraude-expert over FIOD-onderzoek supermarkten
Fraude-expert over FIOD-onderzoek supermarkten
Fraude-expert over FIOD-onderzoek supermarkten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.