Opgestapte wethouder Utrechtse Heuvelrug aangeslagen

UTRECHTSE HEUVELRUG - Wethouder Roy Pamboer van de gemeente Utrechtse Heuvelrug stapt op naar aanleiding van zijn functioneren rond de bouw van het nieuwe gemeentekantoor in Doorn. Oppositiepartijen hadden de buik vol van de VVD'er. Ze vonden dat Pamboer hen gebrekkig informeerde over de steeds hogere kosten van de bouw van het gemeentekantoor.
Aan het begin van de raadsvergadering van donderdagavond zei Pamboer dat hij de eer aan zichzelf houdt en er na zes jaar mee stopt. Een motie om de coalitie weg te krijgen, redde het niet.

DRUPPEL

De druppel die de emmer heeft doen overlopen is een avond waarbij Pamboer de raad wilde informeren over een nieuw plan van de gemeente om een deel van het nieuwe kantoor te verhuren. Op die avond had de wethouder niet alle cijfers voorhanden en wist hij de raadsleden niet te imponeren met zijn antwoorden. Wie de VVD-wethouder gaat opvolgen, is nog onduidelijk.

AANGESLAGEN

In een verklaring laat Pamboer weten zich het vertrek erg aan te trekken. Hij zei het te betreuren dat de raad zich slecht geïnformeerd voelt. Ook onthulde hij hoe zwaar het wethouderschap hem viel: twee jaar geleden werd hij getroffen door Q-koorts wat hem naar eigen zeggen twintig procent van zijn energie kostte.
Volgens VVD-fractievoorzitter Van Valkenburg is de wethouder erg aangeslagen en droevig om zijn vertrek. Hij heeft het gevoel dat er een hetze tegen hem is gevoerd. Burgemeester Naafs zegt het vertrek van de wethouder te betreuren.
Het gemeentekantoor in Doorn bestaat uit drie gebouwen, maar omdat het na bezuinigingen op personeel eigenlijk iets te groot is, wil de gemeente één gebouw verhuren aan de Regionale ICT Dienst (RID). Die gaat de ICT voor zeven verschillende gemeentes, waaronder Utrechtse Heuvelrug, regelen.

Wethouder stapt op om gemeentekantoor Doorn
Spannende avond voor wethouder Utrechtse Heuvelrug
Spannende avond voor wethouder Utrechtse Heuvelrug

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.