Overlastgroep Nieuwegein weer aangepakt

NIEUWEGEIN - De politie heeft in de Nieuwegeinse wijk Doorslag opnieuw overlastplegers van straat gehaald en beboet. Naar aanleiding van aanhoudende klachten heeft de politie een speciale actie op touw gezet om de rust in de wijk te herstellen. Vorige week werden ook al veel arrestaties verricht en nam de politie een grote hoeveelheid drugs in beslag.
Gisteravond werd een groep van zestien personen, onder wie twee vrouwen, staande gehouden op de kruising Roerdomplaan-Scholekster. De politie schreef dertien bekeuringen uit voor onder meer rijden zonder helm, rijden op een motor zonder rijbewijs, wildplassen en het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs.
Zes verdachten moesten mee naar het bureau voor de verdere afwikkeling. De verdenkingen betreffen overtredingen van de APV, belediging, rijden onder invloed van alcohol en openbare dronkenschap.
Een 45-jarige man uit Nieuwegein pleegde verzet bij zijn aanhouding. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De andere vijf mochten na afwerking van hun zaak het bureau verlaten.
Vrijwel alle verdachten wonen in de buurt waar ze zijn opgepakt en zijn bij de politie al langer in beeld voor overlast en criminaliteit.
In de wijk Doorslag is het al een tijd goed mis. Er gold een tijdje een samenscholingsverbod en tijdens oud en nieuw werd bij een klagende buurtbewoner een vuurwerkbom door de ruit gegooid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.