Amersfoorts studentenhuis grijpt naast titel

AMERSFOORT - Studentenhuis 'De Obrecht' in Den Haag is donderdagavond uitgeroepen tot studentenhuis van het jaar 2012. Dat heeft de website studenten.net, die de verkiezing voor de negende keer organiseerde, bekendgemaakt. Studentenhuis St. Joseph in Amersfoort grijpt naast de titel.
De 114 Amersfoortse studenten, die wonen in voormalig klooster, waren tot de top-3 doorgedrongen. De studenten geven onder meer grote feesten. Maar de Amersfoorters kregen niet genoeg van de 87.000 keer stemmen toebedeeld.
'De Obrecht' aan de Obrechtstraat telt 26 bewoners en voldoet op veel punten aan het stereotiepe beeld van een studentenhuis. Zo is er genoeg drank in huis: 200 flesjes bier, 170 flessen sterke drank en 60 flessen wijn. In de koelkast waren tijdens een 'inspectie' ongeveer 20 artikelen te vinden die over de datum waren.

BALKON

Ook stonden er 32 volle vuilniszakken in de keuken, gang, steeg en op het balkon. In de gang stonden ook nog eens 26 lege bierkratten. Studenten die het huis hebben bezocht om het te beoordelen, troffen er geen fruit en groente aan. De wc's en de twee keukens waren schoon, de koelkast en de gezamenlijke kamers waren 'te doen'.
Het studentenhuis staat vlakbij het strand, telt vier verdiepingen en heeft een groot dakterras met uitzicht op de skyline van Den Haag. In de feestkelder, met danspaal en dj-set, worden geregeld feesten georganiseerd. Er is geen schoonmaakrooster, omdat De Obrecht schoonmakers in dienst heeft.
De Haagse winnaars mogen met z'n allen op vakantie naar een zonnige bestemming in Europa.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.