Akkoord over koop Utrechts Stadskantoor

UTRECHT - De gemeente Utrecht trekt 203 miljoen euro uit voor de koop van het Stadskantoor. Voor dat geld krijgt de gemeente ook 150 parkeerplaatsen. RTV Utrecht meldde vorige week al dat de stad een overeenkomst had gesloten met de NS, die het pand momenteel bouwt.
In 2008 sloot de gemeente een huurcontract voor 25 jaar met de NS. Dat zou Utrecht in totaal zo'n 275 miljoen euro kosten. Vorig jaar berekende B&W dat koop veel voordeliger zou zijn en werden onderhandelingen gestart met de NS.
Volgens het college wordt door het koopcontract jaarlijks zo 'n 1,3 miljoen euro bespaard. Ook kan de gemeente een deel van het nieuwe gebouw aan het Jaarbeursplein zelf verhuren. De stad denkt dan onder meer aan verzelfstandigde diensten.

GEMEENTERAAD

De gemeenteraad praat in juni over het koopcontract. Het lijkt erop dat de meeste partijen akkoord willen gaan met de koop. Als de raad akkoord gaat, is het een van de grootste vastgoedtransacties dit jaar in Nederland.
De gemeente wil graag een nieuw pand omdat de ambtenaren nu nog gehuisvest zijn in vijftien gebouwen die verspreid staan door de stad. Door bezuinigingen zijn minder ambtenaren nodig en passen alle gemeentelijke diensten in één pand.
In 2014 moet het gebouw klaar zijn en gaan de ambtenaren verhuizen. Het gemeentehuis in het centrum blijft overigens wel de plek waar de raadsvergaderingen worden gehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.