OM eist zeven jaar voor dood Ted Geurtsen

NIEUWEGEIN - Moussa M., de man die Ted Geurtsen om het leven zou hebben gebracht, heeft zeven jaar cel tegen zich horen eisen voor de rechtbank in Utrecht. De verdachte zou de 23-jarige Nieuwegeiner in september 2010 hebben doodgestoken tijdens een ruzie in een flat aan de Sonatelaan.
Toen agenten na een melding van de ruzie aankwamen, lag het slachtoffer al zwaargewond voor de woning. Uiteindelijk overleed Geurtsen aan zijn verwondingen. De fatale steekpartij maakte veel los in Nieuwegein. De begrafenis werd massaal bezocht.
Moussa M. werkte voor het koeriersbedrijf van de vader van het slachtoffer en zou 80 euro tegoed hebben. Uit protest hield hij post achter, die hij eigenlijk moest bezorgen. Ted Geurtsen en zijn vader pikten het niet en gingen samen met een vriend bij de verdachte langs. Daar liep de situatie meteen uit de hand.
Nadat de verdachte een paar klappen kreeg, pakte hij volgens justitie een mes en stak er vader Geurtsen en zoon Ted mee neer. Zelf weet Moussa M. dat niet meer. Justitie gelooft niet dat hij handelde uit noodweer, omdat hij onder meer het mes na de steekpartij schoonmaakte. Wel vond het Openbaar Ministerie dat Moussa M. zich in een bedreigende situatie bevond en eistte daarom zeven in plaats van de maximale negen jaar die voor doodslag staat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.