Dodelijke woningoverval Veenendaal: 13 jaar cel geëist

VEENENDAAL - Het Openbaar Ministerie neemt gas terug in het hoger beroep rond de zaak van een dodelijke woningoverval in Veenendaal. Daarbij vielen in 2008 vier mannen het huis van een 67-jarige man binnen. Het slachtoffer werd vastgebonden en overleed daaraan.
De Utrechtse rechtbank vond de vier mannen in eerste instantie schuldig aan doodslag. Drie van hen werden veroordeeld tot zestien jaar celstraf en een vierde verdachte kreeg elf jaar straf opgelegd. De vier mannen gingen tegen de veroordeling in beroep en dat lijkt nu al zijn vruchten af te werpen.
Het Openbaar Ministerie vond vandaag tijdens het hoger beroep in Arnhem dat niet bewezen kon worden dat de mannen hun slachtoffer expres gedood hebben door hem vast te binden. Daarom zou geen sprake zijn van doodslag en dus volgde een lagere eis.
Drie van de mannen moeten van het OM nu dertien jaar de cel in omdat zij naast de overval in Veenendaal ook een woning in Amsterdam binnenvielen. Tegen een vierde verdachte die alleen in Veenendaal meedeed, werd acht jaar geëist.
Op 18 juni wordt waarschijnlijk uitspraak gedaan in de zaak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.