Kamerfractie GL: Schultz chanteert met tramlijn

PROVINCIE UTRECHT - GroenLinks in de Tweede Kamer beschuldigt minister Schultz van Haegen van chantage. De verkeersminister heeft haar plannen voor de verbreding van de A27 rond Utrecht gekoppeld aan de plannen voor een tramlijn naar de Uithof. Omdat de Kamer tot na de verkiezingen een besluit over de A27 heeft geblokkeerd, verdwijnen de twee andere projecten ook in de ijskast.
GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent is daar boos over. "De minister suggereert een verband, maar dat is onzin, want alle cruciale besluiten rond de tram zijn al genomen. Het is gewoon chantage", aldus Van Gent.
Ook in Utrecht zelf zijn partijen kwaad over het uitstel van de tramlijn. D66-raadsleden zeggen dat Schultz handelt uit wrok omdat in de stad altijd veel verzet is geweest voor de verbreding van de A27.
De plannen voor de A27 houden in dat de weg, die bij Amelisweerd door een betonnen bak loopt, wordt verbreed. Dat kost 400 miljoen euro extra. Hierover waren nog geen definitieve besluiten genomen. De plannen voor de Uithoftram waren al wel aangenomen. Het Rijk zou 110 miljoen euro bijdragen aan de bouw.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.