RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Twee doden bij ongeval A2 Abcoude

ABCOUDE -

Door een auto-ongeluk op de A2 bij Abcoude zijn vannacht twee Amsterdamse studenten om het leven gekomen. Nog eens drie mensen raakten gewond, van wie één in kritieke toestand verkeert.

Het ongeval gebeurde rond 3 uur. De auto van de studenten stond stil op de vluchtstrook, omdat een van de inzittenden zou moeten overgeven. Een andere auto botste bovenop de stilstaande wagen. In de auto van de omgekomen studenten zaten vijf mensen. Behalve de zieke zouden ook de twee omgekomen slachtoffers naast de auto hebben gestaan.

De bestuurder van de auto die achterop de studenten botste, raakte lichtgewond. De man, uit Amsterdam, is door de politie in het ziekenhuis aangehouden. Er is een bloedproef bij hem afgenomen om te kijken of hij onder invloed van alcohol of drugs was. De uitslag daarvan wordt over een of twee weken bekend.


STUDENTEN

De omgekomen studenten zijn 24 jaar oud, studeerden aan de Vrije Universiteit en waren lid van het Amsterdamse studentencorps A.S.C. De vereniging is in rouw gedompeld en heeft donderdagmiddag de Sociëteit geopend voor vrienden en kennissen van de omgekomen mannen.

De zwaargewonde is een Amsterdammer van 19 jaar. De twee andere inzittenden van de auto komen ook uit Amsterdam. Het gaat om een 24-jarige man een even oude vrouw. Zij bleef overigens ongedeerd.

Door het ongeval was er richting Amsterdam maar een beperkt aantal rijstroken beschikbaar. Daardoor stond in de ochtendspits bijna 9 kilometer file tussen Breukelen en Abcoude. Rond 8 uur werden alle rijstroken vrijgegeven.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -